Državno natjecanje OŠ 2019.

Fantastičan rezultat postigle su naše ekipe na Državnom prvenstvu u šahu, koje se održalo 12.-14.3.2019. u Vinkovcima. Kao županijski prvaci, dečki i cure predstavljali su našu županiju u obje konkurencije.

Natjecanje je započelo kvalifikacijskim dijelom koji se sastojao od 6 kola po švicarskom sistemu. Dečki su završili natjecanje na desetom mjestu u konkurenciji 24 ekipe iz cijele Hrvatske, dok su cure postigle odlično šesto mjesto, čime su se izborile za ulazak u drugu fazu natjecanja.

Knock-out faza započela je četvrtfinalnim mečevima, u kojem su naše cure bile bolje u susretu s ekipom OŠ Jelsa, čime su se plasirale u polufinale. U polufinalu je ekipa OŠ Odra bila jača. Za utjehu nam je ostala borba za treće mjesto, ali ekipa iz Maruševca bila je bolja i odnijela broncu.

Za žensku ekipu OŠ Veli Vrh nastupile su: Ana Dominković, Lana Bezjak, Elena Kleva, Silvia Licul i Fiorella Debrevi. Za dečke su igrali: Janko Soklić, Enio Ibrišagić, Petar Pereša, Nikola Milovanović i Loris Cinkopan.

Još više od šaha, u sjećanju će ostati izuzetno pozitivna atmosfera u ekipi. Ovih deset učenika bili su najsložnija družina koju je voditelj Goran Banovac ikad imao prilike voditi. Ujedinjeni istim ciljem, zajedno su trenirali i proživljavali svaki trenutak. Polufinale državnog prvenstva je najveći uspjeh u povijesti šaha na Velom Vrhu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s