Šahovska liga 2019: sedmi i osmi razredi

Šahovska liga OŠ Veli Vrh nastavljena je u petak 4.listopada 2019., susretima svih sedmih i osmih razreda. Ekipu svakog razreda sačinjavala su četiri učenika, uz jednu dopuštenu rezervu.

Treća godina održavanja lige, sve veći broj učenika u šahovskoj grupi i našem mladom šahovskom klubu jamstvo su sve kvalitetnijih šahovskih natjecanja. Brze pobjede i laki protivnici su gotovo iščezli jer razina kvalitete šaha u školi raste iz godine u godinu.

Od početka, favoriti za osvajanje Šahovske lige bili su učenici 7.a razreda (Nikola Milovanović, Fiorella Debrevi, Matija Buršić, Lucija Antolović, Leona Pušar), koji su opravdali očekivanja i prilično lako odnijeli ukupnu pobjedu. Do zadnjeg kola imali su stopostotni učinak s pobjedama na svim pločama i jedino su učenici 8.c protiv njih uspjeli izvući neriješen rezultat. Na drugo mjesto plasirali su se učenici 7.c razreda, predvođeni kapetanom Mariom Poletanom. Za treće mjesto odlučivali su pojedinačni bodovi, te je 7.b za samo pola boda bio bolji od 8.c. Peti su učenici 8.b a šesti učenici 8.a.

Ovime završavamo uzbudljivi šahovski tjedan. Uz ovu ligu početkom tjedna odigrana je Šahovska liga za pete i šeste razrede. Ukupno je šahovska liga ove godine okupila 59 igrača a odigrano je 120 partija. Kao i uvijek, naglasak je na rezultat ekipe a ne pojedinaca. No voditelj natjecanja itekako prati igru svih potencijalnih igrača za školsku šahovsku ekipu, koja uskoro kreće s pripremama za gradsko i županijsko natjecanje.

Razred   +    =    –   Bod   Meč bod 
7.a 4 1 0 18 9
7.c 3 1 1 12 7
7.b 2 1 2 9.5 5
8.c 2 1 2 9 5
8.b 2 0 3 9 4
8.a 0 0 5 2.5 0
Tagged with: