Gradski prvaci i prvakinje 2019.

Gradsko natjecanje osnovnih škola u šahu održalo se 30.11.2019. u prostorijama Šahovskog kluba Pula. Ovogodišnje natjecanje okupilo je dvije škole u ženskoj (OŠ Vidikovac i Veli Vrh), i tri u muškoj konkurenciji (OŠ Monte Zato, Vidikovac i Veli Vrh). Igralo se dvokružno, uz tempo igre 15 minuta bez dodatka. Pomlađena ekipa OŠ Veli Vrh uvjerljivo je osvojila prvo mjesto u obje konkurencije.

U muškoj konkurenciji šahisti naše škole Loris Cinkopan (3/4), Ivan Kamenčić (4/4), Mario Poletan (4/4), Šimun Gortan (2/2) i Nikola Milovanović (2/2) pobijedili su u oba meča predstavnike OŠ Monte Zaro sa 4:0, dok su protiv dečkiju iz OŠ Vidikovac igrali 4:0 i 3:1. Vrlo uvjerljivo osvojeno prvo mjesto, sa samo jednim prepuštenim bodom. Druga je ekipa OŠ Vidikovac a treći OŠ Monte Zaro.

I naše cure su odlično odradile prvo natjecanje ove školske godine. Pobjedama 3:1 u oba meča protiv OŠ Vidikovac osvojile su prvo mjesto. Igrale su: Lucija Antolović (0/2), Fiorella Debrevi (2/2), Silvia Licul (2/2), Mara Gortan (1/1) i Marta Assad de Marco (1/1).

Pobjedama na gradskom natjecanju plasirali smo se na županijsko natjecanje koje se treba održati 9.12. u TOŠ Bernardo Parentin. Kako se u osnovnim školama sve više pokreću šahovske sekcije, tako raste kvaliteta i brojnost ekipa, pa s nestrpljenjem iščekujemo kako će se naši mladi šahisti i šahistice nositi s konkurencijom na županijskoj razini.

Bravo dečki i cure, ponosni smo na vas!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s