Liverić, Kamenčić i Gortani prvaci Županije!!

Najbrojniji i najuspješniji klub na prvenstvu

Pregršt odličja osvojili su kadeti i kadetkinje našeg mladog Kluba: s ukupno 19 natjecatelja bili smo najbrojniji, a s 11 medalja i najuspješniji Klub na Županijskom natjecanju u standardnom šahu, koje se 1. i 8. ožujka održalo u Vodnjanu. Uspjeh je to koji je nadmašio sva očekivanja. Iako su djeca vrlo angažirana na treninzima i stalno vlada zdrava konkurencija za mjesto u ekipi, nismo bili niti svjesni snage naših igrača i koliko zapravo brzo napreduju, sve dok se nisu sastali s vršnjacima iz Županije. Naši mladi rijetko odlaze na šahovske turnire i uglavnom sve što igraju je kod kuće i na internim školskim i klupskim natjecanjima. Školske ekipe u tri godine postojanja školske šahovske grupe redovito osvajaju odličja na gradskoj i županijskoj razini. Par igrača se povremeno uključivalo u šahovske turnire. Ali za Klub je ovo prvi nastup na pojedinačnom Prvenstvu Županije.

Tempo igre 30 minuta plus 30 sekundi dodatka, uz zapisivanje poteza, većini naših igrača je predstavljao velik izazov. Dugačke partije i dekoncentracija zbog zapisivanja ipak je potrajala samo kolo ili dva, nakon čega su svi proigrali najjače što mogu. Prvog dana u svim konkurencijama odigrana su po tri kola, osim u kategoriji cura do 9 godina, koje nisu bile obvezne zapisivati poteze pa je cijelo natjecanje moglo biti brže gotovo. Tako su tri cure taj dan odigrale sve međusobne mečeve i dobili smo prvu prvakinju Županije: Leona Liverić je bez većih problema nadvladala svoje suparnice i osvojila prvo mjesto. Druga je naša Maria Sotlar, dok je treće mjesto zauzela Ana Stanić iz ŠK Batana.

Kod dečkiju u kategoriji do 9 godina imali smo tri predstavnika, koji su odlično odradili prvi dan, ali nam se Gabriel Fekete razbolio pa nije mogao sudjelovati drugi dan. U vrlo izjednačenoj borbi, Šimun Gortan i Mihael Ilić podijelili su prvo mjesto, ali zbog boljih dodatnih kriterija Šimun je proglašen pobjednikom, čime smo dobili još jednog prvaka Županije.

U kategoriji cura do 11 godina vladala je žestoka konkurencija, i čak je pet naših cura nastupilo. Ana Mišan, naša najjača igračica, nažalost nije mogla nastupiti oba dana natjecanja, ali je s tri pobjede prvog dana natjecanja ipak ostala u diobi medalja, na trećem mjestu. Drugo mjesto osvojila je Paula Milovac (ŠK Vodnjan), a nova prvakinja Županije je Mara Gortan! Od naših igračica sudjelovale su još Adriana Koštomaj (četvrto mjesto), Rea Katia Cinkopan i Ema Ukotić, koja je također zbog bolesti morala odustati od daljnjeg natjecanja.

Kategorija dečkiju do 11 godina bila je najbrojnija, i tu je po prvi put nastupio naš Relja Sarađen i skupio vrijedno šahovsko iskustvo. U kategoriji do 13 godina naša su dva predstavnika od početka do kraja bili uvjerljivo vodeći, i u međusobnom susretu odlučili: Ivan Kamenčić je prvak Županije a Loris Cinkopan drugi.

Kategorija cura do 13 godina bila je zastupljena s četiri naše predstavnice. Ema Kvaternik (ŠK Vodnjan) opravdala je status favorita i osvojila prvo mjesto, dok su iza nje ostale naše kadetkinje: Fiorella Debrevi na drugom, Marta Assad de Marco na trećem, Lucija Antolović na četvrtom i Nicole Jugovac na petom mjestu.

Matija Buršić i Nikola Milovanović nastupili su u kategoriji do 15 godina. Nakon dobrog starta prvog dana natjecanja Matija zbog bolesti nije sudjelovao u nastavku, dok je Nikola zauzeo treće mjesto.

Četiri zlata, četiri srebra i tri bronce

1. mjesto2. mjesto3.mjesto
U7Val Majerić TamburiniZoran Živankov
U9Šimun GortanMihael IlićVid Sošić
U11Miho DvoršakZvan SošićDanijel Kocijan
U13Ivan KamenčićLoris CinkopanStefano Pereša
U15David FiškušEros Nicholas BestulićNikola Milovanović
U9Leona LiverićMaria SotlarAna Stanić
U11Mara GortanPaula MilovacAna Mišan
U13 Ema KvaternikFiorella DebreviMarta Assad de Marco

Kadetsko prvenstvo Istarske županije – galerija slika

One thought on “Liverić, Kamenčić i Gortani prvaci Županije!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s