Cinkopan protiv Svjetskog juniorskog prvaka

Veliku čast dobio je naš Loris Cinkopan: kao predstavnik ŠK Veli Vrh i jedini iz Hrvatske, sudjelovati na šahovskoj simultanci protiv Velemajstora Evgenija Štembuliaka, Svjetskog prvaka u kategoriji do 20 godina. Velemajstor Štembuliak igrao je protiv 35 protivnika, članova klubova koji nastupaju na Worldwide Junior natjecanju. Simultanka je organizirana u suradnji s šahovskim serverom chess.com, u četvrtak 14.5.2020. Prijenos uživo i komentar dao je sam Svjetski prvak na svom Twitch kanalu.

Šahovski klub Veli Vrh od samog je početka uključen u pokretanje i organizaciju Worldwide Junior ekipnog natjecanja na serveru lichess.org. Natjecanje je postalo iznimno popularno te je na inicijativu našeg Kluba uskoro pokretnuto i drugo natjecanje, Worldwide U11, za djecu rođenu 2009 i mlađe, a u planu je organiziranje natjecanja U8 i ženske lige U14.

Naši mladi šahisti aktivno sudjeluju na U16 i U11 natjecanjima iz tjedna u tjedan, i može se reći kako nas je ovaj period udaljio od šahovskih ploča ali je pružio priliku da zaigramo s klubovima s kojima se inače nikad ne bi sastali. O kakvim je veličinama riječ, dovoljno govori podatak da klubovi dolaze sa svih strana svijeta, vrhunski klubovi iz Rusije i Europe, južnoameričke selekcije, šahovske škole i akademije, školske ekipe… Loris Cinkopan izabran je na temelju aktivnosti, redovitosti i uspješnosti na Worldwide natjecanjima. Odličnom igrom opravdao je sva očekivanja… Bravo Loris!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s