Mala šahovska liga 2018.

Mala šahovska liga je natjecanje osmišljeno u svrhu promocije šahovske igre među najmlađim učenicima naše škole. Mečevi su odigrani u ponedjeljak 19. veljače i 5. ožujka 2018. godine.

Svaki razred odredio je svog kapetana i raspored igrača po pločama. Nakon prijateljskog rukovanja učenici bi krenuli u borbu na 64 polja, razred protiv razreda, sakupljajući pojedinačne i meč-bodove. Natjecanje je bilo vrlo napeto i zanimljivo. Djeca su prštala od entuzijazma i želje za igrom, nestrpljivo iščekujući idućeg protivnika.

Kod djece te dobi često je vrlo teško zadržati koncentraciju kroz dva sata. No naši šahisti su neumorno igrali partiju za partijom, veseleći se vlastitim pobjedama a još više ekipnim pobjedama svoga razreda.

Najveći dobitak lige je prilika da se djeca u sigurnom okružju, među vršnjacima, bore za svoj razred, uživaju u šahu, usavršavaju svoje šahovsko umijeće i dobiju priznanje suigrača. U našoj ligi sva su djeca imala osmijeh na licu – i to je ono najvažnije.

Najuspješniji su bili igrači 3.a. razreda, u sastavu Ivor Beviakva, David Roce, Mateo Bile i Noel Teković, koji su s tri pobjede i tri remija osvojili 9 meč-bodova i 15 pojedinačnih bodova i uvjerljivo zauzeli prvo mjesto. Na drugom mjestu završili su odlični dečki iz drugog razreda Područne škole Štinjan, dok je treće mjesto osvojila ekipa 2.b. razreda predvođena izvrsnom Anom Mišan.

Malu šahovsku ligu je uz pomoć učiteljica razredne nastave organizirao učitelj Goran Banovac, voditelj šahovske grupe.