VELI VRH

Šah na Vrhu

Entuzijazam i dječji osmjesi ono su što pokreće Veli Vrh: mladi i po mnogočemu jedinstveni šahovski klub. Kod nas je zajedništvo i timski duh na prvom mjestu. Šah nas uči koncentraciji i rješavanju problema, a usput se odlično zabavljamo. Putovanja i natjecanja stvaraju nezaboravne uspomene.

Pratimo šahovska događanja na Velom Vrhu, donosimo reportaže s natjecanja, dočaravamo euforiju igranja za školu i klub, prenosimo najemotivnije trenutke s naših šahovskih nastupa i prikazujemo projekte koje smo pokrenuli kako bi naša djeca imala što bolje uvjete za šahovska druženja i razvoj životnih kompetencija.

Pridružite se radu kluba, upišite svoje dijete u školu šaha, volontirajte, donirajte, pratite nas… i postanite dio ove šahovske priče.

Šahovski klub Veli Vrh

Potaknuti ogromnim interesom za igranjem šaha koji vlada u Osnovnoj školi Veli Vrh Pula, roditelji i učitelji djece koja pohađaju Školu odlučili su osnovati šahovski klub. Na Dan učitelja, 5. listopada 2018., osnovan je Šahovski klub Veli Vrh.

Glavni ciljevi osnivanja kluba su: promovirati šah i koristi koje donosi igranje šaha, omogućiti djeci i mladima mjesto za druženje u sigurnoj i poticajnoj okolini, razvijati sportske vrijednosti i međugeneracijsku solidarnost kroz šahovska natjecanja. Područje djelovanja kluba prvenstveno su Mjesni odbori Veli Vrh i Štinjan, a zatim grad Pula i okolna mjesta. Suradnja s odgojno-obrazovnim ustanovama (škole i vrtići) kroz programe izvannastavne i izvanškolske aktivnosti je ključan dio strategije rada kluba. Klub najveću pažnju pridaje kategoriji mladih šahista.

26.1.2019. Skupština Šahovskog saveza Istarske županije primila je Šahovski klub Veli Vrh u punopravno članstvo. Klub je 7.3.2019. postao punopravni član Hrvatskog šahovskog saveza.

Prvo pojavljivanje našeg mladog Kluba na šahovskim natjecanjima bilo je na Sportskim igrama mladih u Vodnjanu, 19. svibnja 2019. kad je u premijernom nastupu za ŠK Veli Vrh zaigralo 15 kadeta i kadetkinja.

Aktivnosti kluba